󰍜

Organisatie

Stichting De Witte Pomp werd in 2019 opgericht door theatermaker en poppenspeler Meike van den Akker. Met als doel een creatief laboratorium te vormen voor theaterkunst. Projecten vinden plaats in steeds wisselende samenstellingen en met diverse partnerschappen.De Witte Pomp werkt in binnen- en buitenland, vanuit een vaste kern en onder toezicht van haar bestuur. Het bestuur verricht haar taken onbezoldigd.

Vaste Kern

Meike van den Akker

Artistiek initiator

Meike heeft bijna twintig jaar ervaring in de discipline poppen- en objecttheater, waarvan tien jaar als artistiek leider van Tg. Winterberg. Vanaf 2013 werkt ze als freelance theatermaker, speler en poppenbouwer bij verschillende theatergezelschappen, waaronder Het Nationaal Toneel, Opera2Day, Ulrike Quade Company, Het Houten Huis en Nationale Opera & Ballet. Ook speelde ze de pop uit de kleuter- en peuterserie van de NTR serie'Dropje'.


Van den Akker is een gedreven en oorspronkelijke theatermaker: brutaal, origineel en onconventioneel. Ze beheerst verschillende poppenspeltechnieken, vermijdt de platgetreden paden en schuwt beladen, grote onderwerpen niet. Haar werk is beeldend, grimmig en altijd doorspekt met humor. Haar voorstellingen gaan uit van persoonlijke fascinaties, die de ontroering en poëzie van het bestaan omvatten. Maar ook confronteren met destructie, lelijkheid en de onvolkomenheid van de mens.

Dirk Peter Kölsch

Muzikaal leider

Dirk-Peter Kölsch is drummer, muzikant en componist. Hij wordt in de muzikale wereld als inspirerende, attente (mede)muzikant en creatieve geest gewaardeerd. Zijn initiërende energie en onconventioneel geluidsontwerp zorgen er voor dat hij internationaal werkt. Kölsch speelt met multinationale bezettingen op grote podia over de hele wereld. Hij stond met Lenine in Central Park in New York en speelde op festivals in Rio de Janeiro, Shanghai, Seoul, Moskou, Montreal, Islamabad, Perugia, Oslo en Boedapest.

Naast zijn activiteiten als uitvoerend muzikant schrijft hij ook regelmatig muziek voor theater en films. Op dit moment werkt hij samen met o.a. Eric Vloeimans, Martin Fondse, Meret Becker, Underkarl en Jörg Brinkmann Trio. In het verleden werkte hij met Lenine (BRA), Matthew Herbert (GB), Jasper van’t Hof (NL), Peter Brötzmann (D) en vele anderen.

Sophie Claassen

Productie & zakelijke leiding

 

Sophie houdt ervan om samen met kunstenaars huntorenhoge ambities te realiseren. Haar focus is het combineren van duurzamezakelijke afspraken met het financieel weerbaarder maken en helpen groeien vanhet gezelschap. Sophie was een aantal jaar productieleider voor Cinekid, FiepWestendorp, jeugdtelevisie en jeugdtheater. Daarnaast verzorgde ze bij jeugdimpressariaat Vanaf2 drie jaar de verkoop voor scholen. Inmiddels werkt ze als freelanceproductieleider en als fondsenwerver en zakelijk partner voor diversegezelschappen.

Bestuur

Judith Marseille

Secretaris

Jacco Brink

Penningmeester

Nina de Hondt

Voorzitter

Jaarrekening

Radek Fedyk

Simon van der Geest

Sanne Oostervink

Maarten Verheggen

Marcel Sijm

Demi Kortekaas

Lotte Heeman

Elles Leferink

Jesse van Delft

Soscha de Klerk

Esther Love

Hanne Bouma

Matthieu Abbink

Joost Bos

Cat Smits

Mirthe Klieverik

Buket Soydar

Guido Bevers

De Witte Pomp

Rob Vriens

Caecilia van Stigt

Annet de Ruiter

Foto: Michael Potts