De Witte Pomp

Brandstof voor de ziel

󰍜

De koning bakt een huis

(

2

+)

Meike van den Akker

Artistiek leider
/
Tekst
/
Spel
/
Poppen
/

Dirk Peter Kölsch

Muziek
/
Spel
/

Marcel Sijm

Regie
/

Demi Kortekaas

Techniek
/

Maarten Verheggen

Decor
/
Children were so excited and looked very happy after your performances and workshop. This is what our festival is about- to make children happy.
"
Blootpad durft zijn huis niet uit. Hij voelt zich zo…. Bloot. Gelukkig weet de koning raad. De koning bakt een huis gaat over de grote kracht die in kleine kinderen schuilt. Over bang zijn en durven. Over je verstoppen en tóch te voorschijn komen. Allemaal gevat in een poëtische muzikale voorstelling met een poppenspeler, een muzikant en een heleboel klei. Gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Annemarie van Haeringen (Leopold).

Blootpad is verlegen. Nooit komt hij de deur uit. Liever draait hij potten en vazen van de klei die hij in de kelder onder zijn huisje opgraaft. Op een dag ligt er een brief op de deurmat. Het is een uitnodiging. Olifant is jarig en Blootpad mag net als alle andere dieren op zijn feestje komen. Maar Blootpad durft niet.

Als Olifant ontdekt dat Blootpad niet op zijn feest is,voelt hij zich diep beledigd. Boos rent hij naar het huis van Blootpad en vraagt hem waarom hij er niet bij is. Blootpad haalt zijn schouders op, zucht en stottert dan: “Ik wil heus wel, maar ik voel me zo bloot.” Dat begrijpt Olifant. Gelukkig heeft hij een plan. De koning pakt een homp klei en begint te kneden…

Deze voorstelling kwam tot stand met een bijdrage van Dutch Performing Arts.

Deze voorstelling zien? Kan! Kijk hier voor de speellijst.

No items found.
Boek deze voorstelling

May 1, 2021

May 4, 2020

April 16, 2020

Mede mogelijk gemaakt door:

Text LinkText Link

De Witte Pomp

Brandstof voor de ziel